Na de 1-5 overwinning in en tegen Leuven van zaterdag, heeft HYC het weekend niet kunnen afsluiten met een 2e overwinning. Het ging thuis met 2-7 de boot in tegen Tilburg, de 3e in de North Sea Cup. HYC staat 5e, als eerste Belgische team.

In de eerste periode hield HYC goed stand tegen de snelle Nederlanders, maar moest duidelijk niet op de steun van de referee rekenen. Zo liet hij enkele duidelijke overtredingen van Destil Trappers onbestraft, wat misschien het scoreverloop heeft beïnvloed.

Na 15'20" wist Tilburg een eerste keer een sterk keepende Tomas Pek te verslaan. Nog niet goed bekomen van deze opdoffer keek het 17" later al tegen een 2-0 achterstand aan, tot groot ongenoegen van coach Morgan. Door een nummerieke overmacht slaagde Tyler Melancon er in de voorlaatste minuut toch nog in om de schade te beperken. Hij werd door Joe Vetere en Mitch Morgan in stelling gebracht. Ben Vercammen stuitte in de laatste seconden nog op de Nederlandse goalie.

De tweede periode was duidelijk die voor Destil Trappers, HYC schaatste achter de feiten aan. Na 2' scoorden de Nederlanders opnieuw. Er kropen onzorgvuldigheden in het Herentalse spel,  het vlotte combinatiespel van de afgelopen wedstrijden leek ver te zoeken. Gelukkig kon HYC rekenen op een sterke goalie. Desondanks moest die zich tijdens de tweede periode nog 2 maal gewonnen geven, telkens was het Raphael Joly die wist te scoren. Joly nam 5 van de 7 Tilburgse doelpunten voor z'n rekening.

In het begin van de derde periode liep Tilburg al snel verder uit met 2 goals van Joly. Ben Vercammen en Vincent Morgan verschenen beiden nog alleen voor de Destil goalie, maar geen van beiden kon hem verschalken. HYC streed met de moed der wanhoop en uiteindelijk kon Joep Vercammen na 57'31" nog tegenscoren na assists van Vincent en Mitch Morgan.

Periodestanden: 1-2, 0-3, 1-2

White Caps
White Caps Turnhout, in de finale voor de Beker van België op 5 februari, kende een zwaar weekend. Zaterdag ging het thuis met 2-6 onderuit tegen Ruijters Eaters Geleen, zondag ging het in Eindhoven met 14-0 roemloos ten onder tegen de Kemphanen.

Finale Beker van België in Deurne
Wie op 5 februari om 15u HYC wil gaan aanmoedigen in Deurne, kan z'n ticket ook in 't Sportscafé bij Roland bestellen. Voor de prijs van 29 euro per persoon krijg je een plaatsje in de supportersbus, een ticket voor de finale en een supporterssjaal van HYC. Na de finale volgt er nog een afterparty in 't Sportscafé met dj Pilli. Het vertrekuur voor de bus zal later meegedeeld worden.

Foto's : Kristof Baelus/ Nnieuws